tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Avokádové sušenky s čokoládou

By Šárka Hubáček Leave a Comment

Až někomu nabídnete tyto sušenky, rozhodně Vám nebude věřit, že jsou z avokáda. A veganské.

avocado cookies

Včera jsme měli návštěvu z Austrálie a Nizozemí. Připravila jsem jim typická česká jídla – kulajdu, kachní stehno s nádivkou, červeným zelím s jablky a bramborovým knedlíkem, bavorské vdolečky. Po sušenkách se zaprášilo úplně stejně jako po českém jídle. Navíc nikdo nevěřil, že v sušenkách vážně není máslo a naopak je tam avokádo (není vidět, ani cítit). :-) Chutnají trochu jako brownies, díky avokádu jsou měkké a vláčné.

Recept jsem čerpala odtud, mírně jsem si ho poupravila. Nebojte se olivového oleje, když použijete takový, který je chuťově jemný, v sušenkách po něm nebude ani památky. Rostlinné mléko jsem použila výjimečně koupené – ochucené čokoládové od AlproSoya (mám ho ráda a navíc podpoří čokoládovou chuť), ale vybrat si můžete z celé řady (doma připravených) oříškových mlék.

Avokádové sušenky s čokoládou
Recipe Type: dezert
Cuisine: vegan
Prep time: 10 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 20 mins
Serves: 20 – 25 ks
Ingredients
  • 100 g hladké mouky
  • 60 g celozrnné špaldové mouky (jemně mleté)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 50 g kakaa
  • 75 ml rostlinného oleje (kokosový, jemný olivový, slunečnicový, …)
  • 1/2 menšího avokáda (80 g dužniny)
  • 100 g třtinového cukru
  • 75 ml rostlinného mléka
  • 40 – 50 g nasekané čokolády
Instructions
  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  2. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, sůl a kakao.
  3. Olej, avokádo, cukr a mléko rozmixujeme dohladka
  4. Suchou směs smícháme s mokrou směsí. Vmícháme čokoládu.
  5. Z těsta tvoříme kuličky (množství odměříme nejlépe lžící), které klademe na pečicí papír asi 5 cm od sebe. Prsty sušenky mírně zploštíme.
  6. Pečeme zhruba 10 minut. Po upečení necháme sušenky několik minut chladnout na plechu, až pak je přeneseme na mřížku, aby vychladly úplně. (Sušenky jsou zpočátku velmi měkké a mohly by se polámat.)
3.2.1311

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 30 minut, čokoláda, dezert, snídaně & svačina, vegan, zelenina Tagged With: čaj o páté, piknik, pro děti, Valentýn, Vánoce, vánoční cukroví

« Tarte Tatin
Guacamole s pečenými tortilla chips »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

smoothie lívance pancakes lívanečky borůvky maliny banán bez laktózy celozrnné celozrnná mouka kokosové mléko

Borůvkovo-malinové lívance

Tip na výlet

perník s konopným sirupem konopný sirup carun čokoláda kakao kokos

Čokoládový perník s konopným sirupem

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček