tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Kokosový chia puding (bez lepku & raw)

By Šárka Hubáček 2 Comments

Chia pudingu jsem dlouho nemohla přijít na chuť. Zkoušela jsem ho několikrát, ale obvykle jsem ho nedojedla a vyhodila. Poprvé, kdy mi opravdu chutnal, bylo na výletě v Kodani. Měl ideální konzistenci a příjemnou chuť. Od té doby jsem se snažila přijít s co nejlepším domácím receptem. A tady je. :)

kokosový chia pudink puding pudding s ovocem kokosové mléko ovoce kokos chia semínka borůvky granátové jablko ananas kiwi raw bez lepku bezlepkové bez laktózy vegan

V receptech na chia puding se nejčastěji objevuje mandlové mléko, vanilka a něco k oslazení (med nebo sirupy). Protože mi víc chutná kokos (a navíc mám kokosové mléko nebo krém prakticky vždy doma), zkusila jsem to s ním a výsledek mě mile potěšil. Obzvlášť s krémem z plechovky má puding příjemnou konzistenci a výrazně nasládlou kokosovou chuť.

V lednici puding vydrží zhruba dva dny. Sice se na něm nemá co zkazit, ale nejlépe chutná čerstvý. Pokud si ho berete s sebou na cesty, ideální je ho rovnou smíchat s ovocem a dát do šroubovací sklenice, odkud zaručeně nevyteče.

kokosový chia pudink puding pudding s ovocem kokosové mléko ovoce kokos chia semínka borůvky granátové jablko ananas kiwi raw bez lepku bezlepkové bez laktózy vegan

Něco o chia najdete u receptu na citronové smoothie.

Kokosový chia puding
Recipe Type: dezert, snídaně & svačina
Prep time: 5 mins
Total time: 5 mins
Serves: 2-4
Ingredients
  • 500 ml kokosového mléka nebo 600 ml kokosového krému
  • 5 vrchovatých lžic chia semínek
  • 1 zarovnaná lžíce medu nebo jiného tekutého sladidla
  • semínka z 1/4 vanilkového lusku
  • čerstvé ovoce k podávání
Instructions
  1. Všechny suroviny dobře rozmícháme metličkou ve větší misce.
  2. Necháme odležet alespoň 4 hodiny, přičemž během první půlhodiny několikrát promícháme, aby se semínka od sebe oddělila.
  3. Hotový puding rozdělíme do misek nebo skleniček a podáváme s ovocem.
Notes
Kokosový krém je sladší než kokosové mléko, proto není potřeba dalšího sladidla.
3.5.3217

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 15 minut, bezlepkové, dezert, do 400 kcal, ořechy, ovoce, Recepty, snídaně & svačina, vanilka, vegan Tagged With: bez laktózy, bez lepku, čaj o páté, piknik, pro děti, Valentýn

« Rybičková pomazánka s tvarohem
Cáchy (Aachen): třetí kávová vlna, kterou by ani Karel nepohrdl »

Comments

  1. Jana Wertheimová says

    15.04.2017 at 19:32

    Hmm to i připomíná , že jsem si dlouho doma neudělala chia puding, musím to zítra k snídani napravit.

    Reply
    • Šárka Hubáček says

      15.04.2017 at 23:13

      Nám teď taky odpočívá v lednici! :)

      Reply

Leave a Reply to Šárka Hubáček Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

citronové smoothie citron banán kiwi mandle chia semínka ovesné vločky hroznové víno bilé hrozno hrozny ovoce zdraví koktejl energie energetický limeta limetka

Citronové smoothie s vločkami a chia

Tip na výlet

Zdroj fotky

Káva: kavárny & espresso

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček