tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Ledový zelený čaj s matchou, kokosovým krémem a vanilkou

By Šárka Hubáček Leave a Comment

Matcha je skvělá. Opravdu! Několik prvních šálků mi sice vůbec nechutnalo, ale teď si ji s chutí užívám skoro každé ráno. Koupila jsem si na ni i chasen – bambusovou metličku, takže si připadám dost stylově. Už mi chybí jen kimono. :)

matcha cooler ledový čaj zelený čaj vanilka kokosové mléko kokosový krém sirup z agáve vegan bez mléka bez laktózy bez rafinovaného cukru

Protože se blíží léto a hlavně horko, nachystala jsem něco mezi ledovým čajem a “mléčným” koktejlem. Je vhodný i pro vegany, protože krémovou konzistenci mu dává kokosový krém a sladkost sirup z agáve. Recept jsem odkoukala z kanálu Jamieho Olivera, ale kondenzované mléko jsem chtěla nahradit něčím bez laktózy. Ale kokosový krém (ta krémová bílá hmota v plechovce s kokosovým mlékem) není vůbec sladký, tak jsem přidala sirup z agáve. Kokos a zelený čaj k sobě výborně ladí, takže výsledek je opravdu výborný.

matcha cooler ledový čaj zelený čaj vanilka kokosové mléko kokosový krém sirup z agáve vegan bez mléka bez laktózy bez rafinovaného cukru

A aby toho nebylo málo, na facebookové stránce blogu na Vás čeká soutěž o MatchaTea Charger – praktické balení šejkru a 15 dvougramových balíčků MatchaTea. Trvá do půlnoci 18. dubna a všechno potřebné se dozvíte tam. :)

Ledový zelený čaj s matchou, kokosovým krémem a vanilkou
Recipe Type: nápoj
Prep time: 10 mins
Total time: 10 mins
Serves: 1 sklenice
Ingredients
  • 2 lžíce sypaného zeleného čaje
  • 150 ml studené vody
  • 2 lžíce kokosového krému
  • 3 lžičky sirupu z agáve (nebo medu)
  • semínka z 1/4 vanilkového lusku
  • 1/2 lžičky čaje matcha (asi třetina sáčku MatchaTea)
  • 2 lžíce horké vody (o teplotě maximálně 80 °C)
  • led k podávání
  • máta na ozdobu
Instructions
  1. Do uzaviratelné misky nebo zavařovací sklenice dáme sypaný zelený čaj, zalijeme ho studenou vodou a protřepeme. Dáme do lednice na cca 12 hodin louhovat. Po vylouhování přecedíme.
  2. Kokosový krém smícháme se sirupem z agáve (medem) a vanilkou.
  3. Do větší zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem (nebo šejkru) dáme čaj matcha a horkou vodu. Uzavřeme a protřepeme. Přidáme slitý zelený čaj a ochucený kokosový krém a vše dobře protřepeme.
  4. Do sklenice dáme kostky ledu a přelijeme čajovým koktejlem. Můžeme ozdobit lístky máty.
Notes
Led do sklenice není nutný, stačí přidat dvě kostky do šejkru nebo zavařovací sklenice při protřepávání, aby se nápoj dostatečně vychladil a před podáváním jej dát stranou.
3.4.3177

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 15 minut, léto, nápoj, snídaně & svačina, vanilka, vegan, vegetariánské Tagged With: bez laktózy, čaj o páté, dinner party, osvěžení, piknik, pro děti, Valentýn, vůně dálek

« Stockholm: božské solbolle a skanzen s výhledem na moře
Jahodové smoothie s melounem a bazalkou »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

energetické tyčinky energy bars bites mandle vlašské ořechy kokos rozinky bez datlí kokos kakao skořice chilli bez cukru bez medu bez lepku bez mléka bezlepkový bezlaktózový

Kakao & kokos (energetické) tyčinky

Tip na výlet

brioška houska bulka burger hamburger

Brioška na burgery

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček