tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Lívance

By Šárka Hubáček Leave a Comment

Lívance jsou tak trochu jako palačinky. Jen lehce vykynuly. V Česku jsou tradiční s borůvkovým žahourem (omáčkou), v USA a Kanadě s javorovým sirupem. Nejlepší jsou ovšem s jakýmkoli čerstvým ovocem, které můžete doplnit šlehačkou, tekutým medem, moučkovým cukrem, zmrzlinou, ovocnou omáčkou, zakysanou smetanou, kouskem másla, … V podstatě čímkoli. Jelikož toto těsto není sladké, můžete si ho buď přisladit na začátku nebo si hotové lívance osladit čímkoli vhodným. pancakes

Lívance
Recipe Type: hlavní chod, snídaně, dezert
Prep time: 5 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 15 mins
Serves: 3
Ingredients
  • 180 g hladké mouky (1 1/4 hrnku)
  • 1 1/2 lžíce cukru
  • 5 g prášku do pečiva (1 lžíce)
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje + po kapkách na smažení
  • 3/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 325 ml mléka (1 1/3 hrnku)
Instructions
  1. Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl smícháme v míse.
  2. V druhé míse rozmícháme vejce, olej a vanilku v mléce.
  3. Tekutou směs vlijeme do suché a důkladně rozmícháme. Necháme 5 minut stát.
  4. Pánev důkladně rozehřejeme a rozetřeme na ní kapku oleje. Vlijeme 3/4 šufánku těsta a počkáme, až se na těstě vytvoří bublinky, pak otočíme. První lívance pečeme asi 1,5 minuty z každé strany, pak se doba zkrátí na asi 45 vteřin.
  5. Hotové lívance uchováváme v teple.
  6. Podáváme nejlépe s čerstvým ovocem.
Notes
Pokud byste rádi využili hrnek místo váhy, řiďte se tím, že jeden hrnek má objem 250 ml.
3.2.1311

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 15 minut, dezert, hlavní chod, snídaně & svačina, vegetariánské Tagged With: pro děti, Valentýn

« Chicken Club Sandwich a bramborové chipsy
Holandský řízek a okurkový salát »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

coffea káva článek o kávě historie kávy

Káva: od sazenice do hrníčku

Tip na výlet

Fish&Chips

Fish&Chips (Ryba s hranolky)

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček