tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Převodní tabulky

Spousta zahraničních receptů používá imperiální jednotky, hrnky a lžíce častěji než pro nás obvyklé gramy a mililitry. Už pár let mám na lednici tabulky, které mi pomáhají s rychlým převodem. Trochu jsem je upravila a vylepšila, abyste si je mohli vylepit i vy (stačí kliknout a stáhnout). :) Někdy je jednodušší používat odpovídající odměrky, jiné recepty je lepší převést.

Převody jsou obvykle přesné a podle potřeby zaokrohluji nahoru nebo dolů. Převody pro hladkou mouku využijete i pro kakao, koření, moučkový cukr a další suroviny podobné konzistence. Pro první tabulku jsem vybrala teploty, které jsou pro pečení asi nejobvyklejší, v druhé najdete celou stupnici od 5 do 300 °C. Při převodu hledejte vždy nejbližší teplotu a uzpůsobte ji své troubě.

prevodni tabulka jednotek - tvarohapovidla.cz

prevodni tabulka teplot - tvarohapovidla.cz

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

Restaurant Day Brno

Listopad: Restaurant Day & výročí Sametové revoluce

Tip na výlet

gazpacho studená polévka řepová polévka řepa rajčata okurka máta limeta vegan vegetariánské bez masa bez mouky bez laktózy bez vaření

Líné řepové gazpacho

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček