tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Pumpkin Pie Spice (koření)

By Šárka Hubáček 1 Comment

Podzim voní. Nejen v kuchyních, ale i venku. Pokud jste to ještě neudělali, běžte se projít lesem nebo parkem. Ucítíte krásnou vůni spadaného listí, vlhké půdy, možná i hub. Listí navíc krásně šustí a na chodnících dělají takový měkký koberec… Podzim miluju.

pumpkin pie spice koření dýně dýňový koláč skořice zázvor muškátový oříšek hřebíček

pumpkin pie spice koření dýně dýňový koláč skořice zázvor muškátový oříšek hřebíček

Koření Pumpkin Pie Spice není jen do dýňového koláče, jak by se podle názvu mohlo zdát. Hodí se nejen k dýni, ale i jablkům a jinému ovoci. Banán s jogurtem, mandlemi, medem a špetkou tohoto koření je báječně podzimní. Vyzkoušejte ho do koláčů, štrúdlů, kompotů, smoothie nebo právě k jogurtu. Přidat lžičku koření můžete i do těsta na sušenky, lívance nebo palačinky. Nebojte se ochutit podzimem kde co. :) Když dáte koření do uzavíratelné skleničky, vydrží voňavé dlouho. Nezapomeňte ji ale popsat! (A navíc je to skvělý dárek k Vánocům.)

pumpkin pie spice koření dýně dýňový koláč skořice zázvor muškátový oříšek hřebíček

Pumpkin Pie Spice (koření)
Prep time: 5 mins
Total time: 5 mins
Serves: 1 sklenička
Ingredients
  • 4 lžíce skořice
  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 2 lžičky hřebíčku, mletého nebo drceného
  • 1/2 lžičky kardamomu, mletého nebo drceného
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku, nastrouhaného
Instructions
  1. Všechno koření smícháme a uchováváme v dobře uzavíratelné sklenici nebo sáčku.
Notes
Hřebíček a kardamom (pouze semínka z tobolky) se dají snadno nadrtit v hmoždíři.
3.2.2929

 

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 15 minut, koření, podzim Tagged With: dýně, Vánoce

« Smetanový dezert s fíky
Dýňová polévka »

Comments

  1. Amellia says

    06.09.2017 at 10:07

    děkuji za inspiraci, krásné fotky :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

Obatzter Obatzda Obazda sýrová pomazánka pivní pomazánka k pivu německá bavorská kuchyně tradiční pivo preclík

Obazda (bavorská sýrová pomazánka)

Tip na výlet

coffea káva článek o kávě historie kávy

Káva: od sazenice do hrníčku

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček