Rybičková patří mezi moje nejoblíbenější pomazánky. Děláme ji buď z tuňáka nebo ze sardinek. Ale musí být udělaná pořádně – vážně nemám ráda, když se mi na zuby nalepí šupina nebo rozkousnu kousek páteře. Nedávno jsem narazila na sardinky, které jdou do konzervy už očištěné a to mě nejen potěšilo, ale zároveň mi to usnadnilo nejotravnější část přípravy. Proto pokud na ně narazíte, sáhněte po nich.
V Düsseldorfu chodíme nakupovat nejčastěji do Rewe, kde mají právě tyhle sardinky ve slunečnicovém oleji ja! V Česku by je mohla mít Billa nebo Penny Market.
Rybičková pomazánka s tvarohem
Recipe Type: pomazánka, snídaně & svačina
Prep time:
Total time:
Serves: 4-8 porcí
Ingredients
- 2 konzervy sardinek v oleji
- 2 jarní cibulky
- 125 g měkkého tvarohu
- 1 lžička hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva
- kopr nebo jiné bylinky podle chuti
Instructions
- Sardinky očistíme, pokud je to potřeba (zbavíme šupin a páteře).
- Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Do větší misky dáme sardinky, olej z jedné konzervy, jarní cibulku, tvaroh a hořčici a dobře promícháme.
- Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a případně bylinkami.
Leave a Reply