tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Sušenky z vloček s brusinkami

By Šárka Hubáček Leave a Comment

Jak vypadají zdravé sušenky, které skvěle chutnají? Přesně takhle. Místo cukru je v nich banán a brusinky, místo mouky vločky a mleté oříšky, místo másla kokosový olej. Zabalte si jich pár s sebou na svačinu do školy, do práce, na cestování, na výlet, … Až budete mít hladovou krizi, rozhodně vás potěší!

ovesné sušenky vločkybez lepku bez mléka bez másla bez laktózy bez mouky bez cukru brusinky banán čokoláda

Proč je dobré jíst vločky? Absorbují tekutiny, což zpomaluje proces trávení a zasytí tak na delší dobu. Fajn jsou proto k snídani nebo ke svačině. Jsou také dobré k udržení zdravé hladiny cholesterolu a cukru v krvi i snížení krevního tlaku. Navíc obsahují vlákninu, která dobře čistí střeva. Pokud seženete ovesné vločky, které nejsou kontaminované pšenicí, ječmenem nebo žitem, jsou bezpečné i pro bezlepkovou dietu.

ovesné sušenky vločkybez lepku bez mléka bez másla bez laktózy bez mouky bez cukru brusinky banán čokoláda

Jaké ty sušenky vlastně jsou? Nejsou nijak zvlášť sladké, ale mají příjemnou chuť. Na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké, díky brusinkám navíc šťavnaté. Trocha čokolády je skvělou “třešničkou”, kterou si nezapomeňte dopřát.

ovesné sušenky vločkybez lepku bez mléka bez másla bez laktózy bez mouky bez cukru brusinky banán čokoláda

Sušenky z vloček s brusinkami
Recipe Type: dezert, snídaně & svačina
Prep time: 5 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 20 mins
Serves: cca 20 sušenek
Ingredients
  • 2 zralé banány
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce mandlového másla
  • 150 g vloček (např. ovesných, špaldových, rýžových, pohankových, …)
  • 60 g mandlové mouky
  • špetka solí
  • 1/4 lžičky zázvoru
  • 1/4 lžičky skořice
  • 100 g brusinek
  • kousek kvalitní hořké čokolády – nemusí být
Instructions
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  2. Banány rozmačkáme a smícháme s kokosovým olejem.
  3. Vločky smícháme s mandlovou moukou, solí, kořením a brusinkami.
  4. Mokré a suché suroviny smícháme a vytvoříme těsto.
  5. Namočíme si ruce, aby se těsto nelepilo a tvoříme centimetr vysoké placičky o průměru asi 5 cm. Pokládáme je na plech kousek od sebe.
  6. Pečeme přibližně 15 minut.
  7. Sušenky necháme minutu až dvě vychladnout na plechu, pak je přendáme na mřížku, kde je necháme do úplného vychladnutí.
  8. Sušenky můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
  9. Vychladlé sušenky uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
3.4.3177

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 15 minut, bezlepkové, dezert, ořechy, snídaně & svačina, vegan, vegetariánské Tagged With: bez laktózy, čaj o páté, piknik, pro děti, Vánoce, vánoční cukroví

« Bublanina s lesním ovocem
Whoopie pies s citronovým krémem »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

sendvič houska čedar cibulová marmeláda cibuláda červená cibule zelené jablko polníček salát medová hořčice dijonská

Sendvič s čedarem a cibulovou marmeládou

Tip na výlet

Cáchy (Aachen): třetí kávová vlna, kterou by ani Karel nepohrdl

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček