Horké léto a zmrzlina patří k sobě. Sice máme štěstí a dvě minuty od našeho bytu je zmrzlinárna, kde mají naprosto úžasné sorbety (zrovna včera jsem měla pomerančovo-zázvorový a mangový) i smetanové zmrzliny, ale proč si nezkusit udělat zmrzlinu doma? Obzvlášť pokud váš letní repertoár čítá jen nanuky ze supermarketu, které obsahují kdovíco. Na tyhle vám stačí vám dvě-tři suroviny a formičky, které seženete ve všech domácích potřebách za pár korun.
Možností je spoustu a rozhodně mám v plánu s nanuky experimentovat, ale jako první jsem se pustila do úplně jednoduchého receptu jen z jahod, tvarohu a sirupu z agáve (pokud máte dost sladké jahody, nebudete ho potřebovat). Pokud máte na zahradě velkou úrodu malin, rybízu nebo třeba meruněk, vyzkoušejte nanuk s nimi a užívejte si krásné léto!
Jako formičky můžete použít i plastové nebo papírové kelímky nebo silikonové formičky. Místo dřívek se zase hodí jak lžičky (ideálně plastové nebo dřevěné), tak i papírová brčka.
- 250 g jahod
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce sirupu z agáve (nebo podle chuti)
- Jahody rozmixujeme a 4 lžíce dáme stranou.
- Ke zbytku jahod přidáme tvaroh a promixujeme.
- Formičky na nanuky naplníme střídavě jahodami a tvarohovým krémem a nakonec zapíchneme dřívko.
- Nanuky dáme na alespoň 4 hodiny do mrazáku.
- Nanuky snadno z formy vytáhneme tak, že ji dáme na cca 30 vteřin do horké vody.
Leave a Reply