tvaroh&povidla

jídlo, káva & cestování

  • Home
  • Šárka
  • Recepty, články & recenze
  • Převodní tabulky
  • quark&jam (in English)
  • Kontakt

Tvarohovo-jahodové nanuky

By Šárka Hubáček Leave a Comment

Horké léto a zmrzlina patří k sobě. Sice máme štěstí a dvě minuty od našeho bytu je zmrzlinárna, kde mají naprosto úžasné sorbety (zrovna včera jsem měla pomerančovo-zázvorový a mangový) i smetanové zmrzliny, ale proč si nezkusit udělat zmrzlinu doma? Obzvlášť pokud váš letní repertoár čítá jen nanuky ze supermarketu, které obsahují kdovíco. Na tyhle vám stačí vám dvě-tři suroviny a formičky, které seženete ve všech domácích potřebách za pár korun.

domácí nanuky tvarohové jahodové tvaroh jahoda

Možností je spoustu a rozhodně mám v plánu s nanuky experimentovat, ale jako první jsem se pustila do úplně jednoduchého receptu jen z jahod, tvarohu a sirupu z agáve (pokud máte dost sladké jahody, nebudete ho potřebovat). Pokud máte na zahradě velkou úrodu malin, rybízu nebo třeba meruněk, vyzkoušejte nanuk s nimi a užívejte si krásné léto!

domácí nanuky tvarohové jahodové tvaroh jahoda

Jako formičky můžete použít i plastové nebo papírové kelímky nebo silikonové formičky. Místo dřívek se zase hodí jak lžičky (ideálně plastové nebo dřevěné), tak i papírová brčka.

Tvarohovo-jahodové nanuky
Recipe Type: dezert, svačina
Prep time: 10 mins
Total time: 10 mins
Serves: 6 nanuků
Ingredients
  • 250 g jahod
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce sirupu z agáve (nebo podle chuti)
Instructions
  1. Jahody rozmixujeme a 4 lžíce dáme stranou.
  2. Ke zbytku jahod přidáme tvaroh a promixujeme.
  3. Formičky na nanuky naplníme střídavě jahodami a tvarohovým krémem a nakonec zapíchneme dřívko.
  4. Nanuky dáme na alespoň 4 hodiny do mrazáku.
  5. Nanuky snadno z formy vytáhneme tak, že ji dáme na cca 30 vteřin do horké vody.
3.4.3177

 

Podělte se s ostaními ...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Print this page
Print

Filed Under: 15 minut, bezlepkové, dezert, léto, ovoce, snídaně & svačina Tagged With: osvěžení, piknik, pro děti, Valentýn

« Máslové sušenky s vanilkou a limetkou (Shortbread)
Recenze kuchařky: Hostina ledu & ohně (Chelsea Monroe-Cassel & Sariann Lehrer) »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

prohledat Tvaroh a Povidla

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Podzim ♥

Paříž Paris Francie France Tour Eiffel eiffelovka ajfelovka stromy černobílé černá bílá white black

Paříž: nejromantičtější město na světě v mlze, smogu a bordelu

Tip na výlet

sendvič houska čedar cibulová marmeláda cibuláda červená cibule zelené jablko polníček salát medová hořčice dijonská

Sendvič s čedarem a cibulovou marmeládou

myTaste.cz
© 2021 · Šárka Hubáček